З 13 по 19 жовтня 2025 року фахівці Південного МГУ Держпродспоживслужби на державному кордоні оформили 9 446 тонн харчової продукції в режимі імпорту.
До України надійшли різні категорії продуктів, зокрема:
– алкогольні та безалкогольні напої,
– інкубаційні яйця;
– різні види горіхів;
– спеції;
– морожені овочі;
– пальмова та оливкова олії,
– кондитерські вироби,
– морепродукти,
– концентровані соки;
– крохмаль;
– крупи тощо.
Імпорт здійснювався з багатьох країн світу, серед яких: Туреччина, Індонезія, Румунія, США, Вірменія, Італія, Малайзія, Китай, Норвегія, Індія, Бразилія, Естонія, Латвія, Греція, Польща, Словенія, Словаччина, Марокко, Аргентина, Єгипет, Еквадор тощо.
Чому це важливо?
Державний ветеринарно-санітарний та харчовий контроль на кордоні гарантує, що на український ринок потрапляють лише безпечні та якісні продукти. Такі перевірки дозволяють:
– запобігати ввезенню небезпечної чи неякісної продукції,
– мінімізувати ризики поширення небезпечних хвороб тварин і рослин,
– забезпечувати дотримання міжнародних і національних стандартів,
– захищати здоров’я споживачів.
Південне МГУ Держпродспоживслужби на державному кордоні здійснює контроль на території Одеської, Миколаївської, Херсонської, Кіровоградської та Черкаської областей.