+

Контроль якості на кордоні: відбір зразків харчових продуктів у вересні

8 Жовтня, 2025

У вересні 2025 року фахівці Південного МГУ Держпродспоживслужби на державному кордоні здійснили 64 відбори зразків харчових продуктів для проведення лабораторних досліджень.

До перевірки було залучено продукцію різного асортименту, зокрема: виноград, арахіс, рис, рафіновану кокосову та пальмову олію, кондитерські вироби, пельмені з м’ясом, морожене філе риби, сушені банани тощо.

Відібрані зразки направлені до акредитованих лабораторій для встановлення їх відповідності санітарним нормам. Лабораторні дослідження дають можливість своєчасно виявити:

– залишки пестицидів,

– важкі метали,

– патогенні мікроорганізми,

– інші небезпечні для здоров’я людини речовини.

Основні завдання контролю:

– гарантувати безпечність імпортованої продукції для споживачів;

– попередити потрапляння на внутрішній ринок неякісних чи небезпечних харчових товарів;

– забезпечити дотримання вимог українського та міжнародного законодавства у сфері безпечності харчових продуктів.

Регулярний відбір зразків є невід’ємною частиною системного державного контролю, який здійснює Держпродспоживслужба, аби зберігати високі стандарти якості харчових продуктів від моменту їх ввезення до реалізації на споживчому ринку.

Нагадуємо, повноваження Південного МГУ Держпродспоживслужби на державному кордоні поширюються на територію Одеської, Миколаївської, Херсонської, Кіровоградської та Черкаської областей.

Не знайшли відповіді
на Ваше питання?

Форма зворотнього зв‘язку