З 1 по 7 вересня 2025 року фахівці Південного МГУ Держпродспоживслужби на державному кордоні оформили 5 732 тонни харчової продукції в режимі імпорт.
Серед продукції, що надійшла в Україну:
– мінеральна вода,
– овочі та фрукти,
– крупи,
– молочна продукція,
– пальмова олія,
– харчові добавки,
– морепродукти,
– насіння,
– алкогольні та безалкогольні напої тощо.
Імпорт здійснювався із різних країн світу, зокрема: Грузії, Туреччини, Лівії, Словаччини, Польщі, Молдови, Узбекистану, Таїланду, Румунії, Бельгії, Нідерландів, Еквадору та інших держав.
Чому важливий контроль харчової продукції на кордоні?
Систематичний ветеринарно-санітарний контроль імпортованих товарів є запорукою того, що на український ринок потрапляють лише безпечні та якісні продукти. Перевірка дозволяє:
– запобігти ввезенню небезпечної чи неякісної продукції,
– мінімізувати ризики поширення небезпечних хвороб тварин і рослин,
– забезпечити дотримання міжнародних та національних стандартів у сфері безпечності харчових продуктів,
– захистити здоров’я українських споживачів.
Південне МГУ Держпродспоживслужби на державному кордоні здійснює контроль у межах Одеської, Миколаївської, Херсонської, Кіровоградської та Черкаської областей. Фахівці управління й надалі забезпечуватимуть високий рівень державного контролю для гарантії безпечності харчових продуктів, що перетинають державний кордон України.