+

Контроль якості на кордоні: відбір зразків харчових продуктів у серпні

3 Вересня, 2025

У серпні 2025 року фахівці Південного МГУ Держпродспоживслужби на державному кордоні здійснили 45 відборів зразків харчових продуктів для проведення лабораторних досліджень.

До перевірки було залучено продукцію різного асортименту, серед якої: виноград, персики, дині, апельсини, арахіс, рис, рафінована кокосова олія, картопляні чіпси та пальмова олія. Відібрані зразки направлено до акредитованих лабораторій для встановлення їх відповідності санітарним нормам.

Лабораторний контроль дозволяє своєчасно виявити залишки пестицидів, важкі метали, патогенні мікроорганізми та інші небезпечні речовини.

Основні завдання таких заходів:

– гарантувати безпечність імпортованої продукції для споживачів,

– попередити потрапляння на внутрішній ринок неякісних чи небезпечних товарів,

– забезпечити дотримання норм українського та міжнародного законодавства у сфері безпечності харчових продуктів.

Регулярний відбір зразків є невід’ємною частиною системного державного контролю, що здійснює Держпродспоживслужба для збереження високих стандартів якості харчових продуктів від моменту ввезення до їх реалізації на споживчому ринку.

Нагадуємо, повноваження Південного МГУ Держпродспоживслужби на державному кордоні поширюються на території Одеської, Миколаївської, Херсонської, Кіровоградської та Черкаської областей.

Не знайшли відповіді
на Ваше питання?

Форма зворотнього зв‘язку