З 1 по 9 червня 2025 року фахівці Південного МГУ Держпродспоживслужби на державному кордоні здійснили 39 відборів зразків харчових продуктів для проведення лабораторних досліджень.
Метою відбору зразків є забезпечення безпеки та якості харчової продукції, що надходить на ринок. Лабораторні дослідження дозволяють перевірити продукти на відповідність санітарним нормам, виявити можливі забруднення, шкідливі речовини чи патогенні мікроорганізми. Такий контроль допомагає захистити здоров’я споживачів, запобігти поширенню неякісної продукції та забезпечити дотримання вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів.
Ця робота є частиною систематичного моніторингу, який проводить Держпродспоживслужба для гарантування високих стандартів якості та безпеки на всіх етапах обігу харчової продукції.