Правильне харчування, основу якого складає клітковина, є трендом сьогодення. Однак ранньої весни, коли свіжих місцевих овочів ще бракує, значна частина продукції надходить з-за кордону.
Днями спеціалісти Південного МГУ Держпродспоживслужби на державному кордоні оформили вантаж імпортної капусти, що надійшла з Македонії та Нідерландів.
Загальний обсяг партії склав майже 18 тонн, серед яких:
– 16 тонн білокачанної капусти;
– 2 тонни цвітної капусти;
– 24 кг савойської капусти.
Як що білокачанна та цвітна капуста нам знайомі, то савойська має меншу популярність.
Савойська капуста – це ніжний і корисний овоч, який широко вирощують у країнах Європи, зокрема в Італії, Франції, Іспанії та Нідерландах. Вона має кучеряве листя та м’яку текстуру, що відрізняє її від білокачанної капусти.
Її корисні властивості:
– високий вміст клітковини, що сприяє покращенню травлення;
– багато вітамінів A, C, K та групи B;
– містить антиоксиданти, які зміцнюють імунітет;
– джерело фолієвої кислоти, що особливо корисно для вагітних жінок.
Невеликий обсяг імпорту савойської капусти зумовлений її ніжною структурою, тому вона має невеликий термін зберігання. Швидко втрачає вологу та може піддаватися грибковим захворюванням при неправильному транспортуванні. Саме тому якісний контроль на кордоні – важлива складова продовольчої безпеки.
Південне МГУ Держпродспоживслужби на державному кордоні продовжує здійснювати ретельний нагляд за імпортними овочами, щоб гарантувати їхню якість та безпечність для українських споживачів.