Здебільшого імпорт полуниці в Україну починається наприкінці зими або на початку весни. З початку березня спеціалісти Південного МГУ Держпродспоживслужби на державному кордоні перевірили 6 вантажів з полуницею, загальною вагою 42 тонни. Імпорт полуниці здійснюється з Греції та Албанії, оскільки ці країни відомі своїм виробництвом полуниці та раннім початком сезону. Така співпраця дозволяє українцям насолоджуватись свіжими ягодами раніше, ніж вони стануть доступні на місцевому ринку.
Довідкова інформація:
Полуниця – ягода, яка не існує в природі у дикорослому вигляді. Вона була отримана методом гібридизації двох сортів суниці у XVIII столітті у Голландії.
Полуниця є чи не найпопулярнішою ягодою у кулінарії. Її використовують для приготування різних фруктово-ягідних десертів – пирогів, мусів, тортів, рулетів, запіканок сирів, вареників, профітролей, чізкейків, а також напоїв. Іноді полуницю додають у салати, особливо смачними виходять ті, в яких є сир. Також ягода використовується у різних соусах або доповненнях до м’ясних страв.