+

Всесвітній день безпеки харчових продуктів

7 Червня, 2023

🥗 У грудні 2018 року Генеральна Асамблея ООН своєю резолюцією проголосила 7 червня Всесвітнім днем безпеки харчових продуктів.
🍏 Безпека харчових продуктів – це поняття, що включає в себе обробку, підготовку та зберігання харчових продуктів таким чином, щоб запобігти хворобам харчового походження.
🇺🇦 В Україні розроблена нормативно-правова база, що регулює процеси з надання якісних та безпечних продуктів споживачам. Насамперед питання харчової безпеки регулюються Законами України «Про якість та безпеку харчових продуктів та продовольчої сировини», «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» та «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».
🏫 Відповідальність за безпечність харчових продуктів несуть виробники та реалізатори, а державний контроль здійснює Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.
👨‍💼👩‍💼Навіть у важких умовах воєнного стану фахівці Південного міжрегіонального головного управління Держпродспоживслужби продовжують забезпечувати здійснення державного контролю на державному кордоні України за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоровʼя та благополуччя тварин, вантажів, що ввозяться (пересилаються) на митну територію України.
‼️Це є надважливо, адже Україна наразі бореться також і за світову продовольчу безпеку.

Не знайшли відповіді
на Ваше питання?

Форма зворотнього зв‘язку