З початку року по 1 червня фахівці Держпродспоживслужби провели 912 позапланових та 12 планових заходів державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів. Було перевірено 4090 постачальників харчових продуктів та 452 операторів ринку, які надають послуги з організації харчування для 14615 закладів загальної середньої освіти. Про це повідомила Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька під час сесії «Дитяче та шкільне харчування в Україні – час важливих змін» Всеукраїнського форуму Україна 30.
📍Участь у сесії взяла перша леді Олена Зеленська, міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, міністр освіти і науки Сергій Шкарлет, автор нового шкільного меню Євген Клопотенко, посол Швейцарії в Україні та Молдові Клод Вільд та експерти.