+

З 13 квітня змінюються умови двосторонньої торгівлі з країнами СНД

12 Квітня, 2021

З13 квітня 2021 року діятимуть нові правила експорту та імпорту між Україною та країнами СНД. Це пов’язано з втратою чинності Угоди про співробітництво в галузі ветеринарії, підписаної у 1993 році. Торгівля товарами буде здійснюватися в рамках чинного законодавства України та враховуючи вимоги країн призначення, а також міжнародні вимоги та правила.

Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька наголосила, що вихід з Угоди фактично відкрив для України нові можливості. «Ми знаходимося в постійному діалозі з нашими партнерами для того, щоб український бізнес виграв від нових домовленостей і навіть здобув нові ринки збуту, – зазначила Владислава Магалецька. – Наше завдання – допомогти українським виробникам і домовитися про двосторонню торгівлю на взаємовигідних умовах».

З метою обговорення умов взаємної співпраці та погодження двосторонніх форм ветеринарних сертифікатів Держпродспоживслужба протягом 2020-2021 років провела перемовини та консультації із представниками Азербайджану, Білорусі, Вірменії, Казахстану, Киргизстану, Молдови, Таджикистану, Туркменістану та Узбекистану.

Були погоджені двосторонні форми ветеринарних сертифікатів для експорту із України до Азербайджану, Білорусі, Казахстану, Молдови, Таджикистану, Туркменістану, ознайомитися з якими можна на офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби в розділі «Міжнародне співробітництво» за посиланням: https://dpss.gov.ua/mizhnarodne-spivrobitnictv/veterinariya-ta-bezpechnist/sertifikati-na-eksport-z-ukrayini.

Продовжується робота над погодженням форм сертифікатів на експорт в Вірменію, Узбекистан, Киргизстан. Після ухвалення відповідних документів вони будуть опубліковані на вебпорталі Держпродспоживслужби https://dpss.gov.ua/.

Держпродспоживслужба відіграє важливу роль у ефективності українського експорту. Її завданням є подолання технічних перешкод в торгівлі та забезпечення державних гарантій щодо дотримання вимог країн-партнерів.

Тэги: |
Не знайшли відповіді
на Ваше питання?

Форма зворотнього зв‘язку